2012. október 20., szombat

ALELKI TGERFRFOR



Bilder oder Fotos hochladen

Bántalmazás a házasságban - sok pasinak nem a keze jár el: egyszerűen tapintatlan és durva. A szavakba öntött kegyetlenkedés ugyanolyan fájdalmas lehet, mint a testi bántalmazás - sebei, bár láthatatlanok, súlyos sérüléseket képesek okozni.




A vérig sértő szavak alkalmasak arra, hogy az egyik fél megfélemlítsen, ellenőrzése alatt tartson, lelkileg megnyomorítson a másikat. Uralkodni akar a kapcsolaton és a partneren. A
lelki bántalmazás
eszközeivel többnyire a férfiak élnek



A gyakori megalázással az a céljuk, hogy aláássák partnerük önbecsülését, hogy elzárják családjától és barátaitól. A bántalmazó érzelmei szinte teljes megvonásával is kínozhatja és sakkban tarthatja áldozatát, vagy azzal, hogy csak éppen annyi kedvességet adagol, amennyi feltétlenül kell ahhoz, hogy az áldozat ne akarjon kilépni a kapcsolatból.

A nők testi tüneteket produkálnak

A lelkileg bántalmazott nők egészségügyi problémái szinte megegyeznek a fizikailag sérültekével - gyakori migrénes fejfájás, gyomorfekély, gyomorgörcs, nyak- és hátfájás kínozza a megkínzottat. Kellemetlen tünet továbbá az állandó kimerültség és étvágytalanság


Közben a partnere vonzó férfiként viselkedik a külvilág előtt. Az ismerősöknek fogalma sincs arról, miként viselkedik olyankor, amikor nincsenek tanúk. A nő megzavarodik - mindenki irigyli, és szerencsésnek tartja azért, amiért ilyen csodás férfival él.


Kétkedő környezete teheti még kétségbeesettebbé a nőt. Hiszen míg a fizikai verés jelei miatt az ismerősök sajnálják az áldozatot, addig a lelki sérelmeket kétkedve kezelik. A látható bizonyíték hiánya miatt sokszor nem is nagyon hisznek az áldozatnak. Normális a vele szemben alkalmazott viselkedés - gondolja egy idő után a lelkileg sérült nő. Hiszi, hogy ez az, amit érdemel. Ezért aztán nem is panaszkodik senkinek.

Az elragadó férfi egyik napról a másikra durva, erőszakos kényúrrá változik. Persze szép gondolatoknak nincs híján. Duma az van.

"A szerelem mindent legyőz" Elsőre romantikusan hangzik, de nincs olyan kapcsolat, mely megoldana minden problémát. Minden rossznak másvalaki az okozója. Ha ő sohasem felelős semmilyen tettéért vagy kellemetlen eseményért, párja nyugodt lehet afelől, hogy őt fogja előbb-utóbb felelőssé tenni mindenért
.





Bilder oder Fotos hochladen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése